Пресконференція української державної та політичної діячки Юлії Тимошенко (трансляція завершена)

Перегляди: 708

У Кропивницькому в пресцентрі CBN відбулася пресконференція Юлії Тимошенко із представниками місцевих ЗМІ.

Під час заходу українська державна та політична діячка, народна депутатка, та голова політичної партії «Батьківщина» поінформувала про волонтерську дільність її членів, зокрема і молодіжного крила партії. В умовах війни це допомога військовим та ВПО, станом на сьогодні також і постраждалим внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС жителям населених пунктів Дніпропетровщини, які залишилися без централізованого водопостачання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рамках допомоги військовим Юлія Тимошенко сьогодні, 20 липня, також передала дрони-камікадзе військовим підрозділів тероборони Кіровоградської області. Окрім того, депутатка розповіла про активну роботу представників партії у парламенті в інтересах військових.

"Досягненням нашої команди (бо це наші поправки до законів) є те, що ми добилися того, що нашим військовим дали 30 днів відпустки. Закон прийнятий. Ще не підписаний, але він буде підписаний. Крім того, коли наші поранені потрапляли до лікарень, то вони фактично втрачали більшу частину свого грошового забезпечення, у них залишалося всього декілька тисяч гривень. Зараз ми внесли зміни до закону, він на підписі у Президента. Тобто тепер з моменту поранення і скільки наш боєць лікується, стільки йому будуть платити ті ж гроші, що на фронті", - зазначила Юлія Тимошенко.

Мова також йшла про актуальну та заплановану роботу під час сесій Верховної Ради. "Зараз готується до виходу законопроєкт, за який, я сподіваюся, у наступну сесію буде проголосовано, цей законопроєкт про підтримку дітей. Це дітки, які були в сірих зонах, на окупованих територіях, у яких один або двоє дітей загинули на фронті. Для них буде прийматися особливий закон, який повністю їх буде супроводжувати", - повідомила народна депутатка.

Також Юлія Тимошенко детально розповіла про позицію щодо законопроєкту №7457 про легалізацію медичного канабісу. Лідерка партії зазначила, що медикаменти з компонентами канабісу, у яких є потреба, можуть і зараз ввозитися до країни та надаватися хворим у межах чинного законодавства. Також немає перепон для включення у дозволений перелік нових медичних препаратів.

"Цей закон, який прийнятий у першому читанні, він не про медичний канабіс. Цей закон про те, як в центрі Європи зробити таку собі Колумбію, яка немає обмежень з вирощування і перероблювання. Що тут відрізняється від світового досвіду докорінно: ніде не надається право вирощувати без обмежень. У більшості країн є обмеження. Наприклад, Уругвай, де канабіс вирощує тільки держава, для медицини у межах внутрішніх потреб", - обґрунтувала свою позицію Тимошенко.

У контексті того, що про це йшла мова в інтерв'ю "Європейської правди" з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Коксом, прозвучало запитання від журналістів про ставлення Юлії Тимошенко щодо розмов про ймовірність виборів до закінчення воєнного стану.

"Я негативно ставлюся до будь-яких планів проводити вибори під час війни. Ви ж розумієте, що це будуть не вибори. Ви ж розумієте, що зараз, в умовах війни, відсутня свобода слова. Треба дочекатися перемоги, відновити нормальну роботу всіх систем, попрацювати над відновленням мирного життя і лише після того повертатися до питання виборів", - наголосила народна депутатка.

У відповідь на запитання щодо законодавчих рішень, які торкаються економічних тем, Юлія Тимошенко наголосила, що під час прийняття будь-яких подібних рішень на першому місці мають бути національні інтереси.