У Кропивницькому завершують реконструкцію міської лікарні за 60 млн грн

Перегляди: 341
Фото: Кропивницька міська рада

У Кропивницькому завершується реконструкція операційного блоку Міської лікарні швидкої медичної допомоги, вартість якої орієнтовно 60 мільйонів гривень.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це масштабний проєкт, ми дуже очікуємо на його завершення, оскільки йдеться про створення у Кропивницькому потужного і сучасного центру хірургічно-травматологічного напряму. Наразі вирішується питання щодо укомплектування його необхідним лікувально-діагностичним обладнанням: операційні столи, лампи, наркозні станції тощо» - розповіла начальниця управління охорони здоров’я Оксана Макарук.

На 2024 рік коштом бюджету громади планують провести капітальні та поточні ремонти:
приміщення стаціонару № 2 Центральної міської лікарні по вул. Архітектора Паученка, 45/35 – 2,0 млн грн.; приміщення лабораторії та палат інтенсивної терапії Міської лікарні швидкої медичної допомоги – 4,0 млн грн.; приміщення амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 5-6 Центра первинної медико-санітарної допомоги № 2 – 2,5 млн грн.

А також теплових мереж Міської лікарні швидкої медичної допомоги (вул. Олени Журливої, 1) – 3,7 млн грн. Тривають і роботи по реконструкції приміщення для відділення гемодіалізу вулиці Вокзальній, 31.

Важливим для Кропивницького є реалізація проєкту «Капітальний ремонт приміщення КНП «Територіальне стоматологічне об’єднання «Міської ради міста Кропивницького» по вулиці Шевченка, 36» у рамках Програми з відновлення України.

Проєкт має на меті створення сучасної стоматологічної клініки з використанням інноваційних технологій та забезпечення її сучасним обладнанням для організації і надання спеціалізованої стоматологічної допомоги дорослим та дітям. Загальна кошторисна вартість будівництва – 54,7 млн грн, термін реалізації проєкту — 16,5 місяців.

Також у бюджеті громади на заміну вікон у лікарнях цього року передбачили 5 млн грн.

Як повідомляло CBN, У Кропивницькому міська рада вдруге оголосила проведення тендеру із ремонту приміщення територіального стоматологічного обʼєднання на майже 55 млн грн, перший не відбувся.