Воїни з Кіровоградщини загинули на війні з росією

Перегляди: 1572

У війні з росією загинули Сергій Харкавенко з Голованівської громади, Олександр Свириденко зі Знам'янської громади, Євген Ємельяненко та Іван Білоус з Устинівської громади, Юрій Соколенко з Бобринецької громади, Віталій Швачко з Соколівської громади та Ігор Мельничук з Гайворонської громади.
 
Про загибель Сергія Харкавенка повідомила Голованівська селищна рада у Facebook.
 
Сергій Харкавенко народився 20 листопада 1995 року в селі Наливайка Голованівського району Кіровоградської області. Отримав базову загальну середню освіту у Межирічківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, вступив до Голованівського ПТУ № 38, де здобув професію тракториста, працював на Ємилівському ХПП робітником, згодом у групі компаній «Кернел» обіймав посаду агродиспетчера.
 
30 листопад 2022 року вступив до лав Збройних Сил України. Молодший сержант Сергій Харкавенко служив оператором аеромобільного взводу. Сергій Харкавенко загинув 16 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області.
 
Поховання захисника відбудеться 20 квітня 2024 року о 12:00 за адресою: село Наливайка, вул. Східна буд. 8. Всіх охочих віддати останню шану Сергію Харкавенку у дворі Голованівської селищної ради об 11:00 буде чекати автобус. Жителів селища Ємилівка автобус буде чекати об 11:00 на ринковій площі селища.
СЕРГІЯ ІГОРОВИЧА-

Сергій Харкавенко

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про загибель Олександра Свириденка повідомила Знамʼянська міська рада у Facebook.
 
Олександр Свириденко народився 19 серпня 1979 року у селі Веселий Кут. Навчався у Знам’янському професійному училищі №-3. Працював у ТОВ «Агропродукт» на посаді «Рушійник».
 
Вступив до лав ЗСУ 27 грудня 2022 до 118 окремої механізованої бригади. Проходив військову службу на посаді стрільця-снайпера механізованого відділення.
 
Загинув 28 липня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новопрокопівка Пологівського району Запорізької області.
 
Як повідомила міська рада, прощання з воїном відбулося сьогодні, 19 квітня, о 12:00 годині на площі біля Знам’янського міського Палацу культури.
Олександр

 Олександр Свириденко

Про загибель Євгена Ємельяненка та Івана Білоуса повідомила Устинівська селищна рада у Facebook.
 
Євген Ємельяненко народився 7 жовтня 1979 року.
 
Стрілець-помічник гранатометника 3 відділення морської піхоти Євген Ємельяненко загинув 6 серпня 2023 року під час бойового зіткнення з силами противника в районі населеного пункту Велика Новосілка Волноваського району Донецької області (вважався безвісти зниклим).
Євген  

Євген Ємельяненко

Іван Білоус, солдат, стрілець-санітар, 9 жовтня 2001 року народження загинув 12 квітня під час виконання обов’язків із захисту Батьківщини, в районі населеного пункту Новобахмутівка Донецької області.

Про час та місце проведення церемонії прощання з воїнами оголосять додатково.

Іван

Іван Білоус

 Про загибель Юрія Соколенка повідомив міський голова Бобринецької громади Леонід Кравченко у Facebook.
 
Штаб-сержант Юрій Соколенко 1973 року народження загинув під час захисту цілісності та незалежності України від збройної агресії рф 14 квітня 2024 року біля населеного пункту Григорівка на Донеччині.
 
Церемонія прощання з героєм відбудеться 20 квітня, у суботу, 2024 року: о 9:00 біля будинку за адресою: Бобринець, вул. Соколівська (Піонерська), 107; об 11:00 на площі біля адмінприміщення за адресою: місто Бобринець, вул. Незалежності, 80.
ЮРІЄМ

Юрій Соколенко

Про загибель Віталія Швачка повідомила Соколівська громада.
 
Віталій Швачко народився 21 липня 1989 року у селі Володимиро-Іллінка Бобринецького району Кіровоградської області. Після закінчення Володимиро-Іллінської середньої школи навчався у Кіровоградському ПТУ №8. Працював оператором котельні комунального підприємства «Теплоенергетик у Кропивницькому.
 
Був одружений, разом із дружиною та донькою жив у селі Черняхівка Соколівської територіальної громади.
 
Віталій Швачко учасник АТО. 7 лютого 2024 року знову став на захист держави від ворога. Молодший сержант Віталій Швачко загинув 12 квітня поблизу населеного пункту Табаївка на Харківщині.
 
Прощання з Віталієм Швачком відбудеться 19 квітня о 10:00 за адресою: село Черняхівка, вул. Миру.
Швачко

Віталій Швачко

Про загибель Ігоря Мельничука повідомила Гайворонська міська рада у Facebook.
 
Народився Ігор Леонідович 14 березня 1970 року. Навчався в місцевій ЗОШ №5. В період 1985 – 1989 років здобував освіту в Гайворонському машинобудівному технікумі. Після закінчення працював на Гайворонському тепловозоремонтному заводі, де спочатку був учнем токаря в збиральному цеху, згодом йому присвоїли 2 кваліфікаційний розряд токаря.
 
З 1989 по 1991 роки проходив службу в армії. Повернувшись в місто, деякий час працював у локомотивному депо, а потім – водієм на заводі «Актан». В період 1994 – 1997 років служив в органах внутрішніх справ. З 2005 по 2007 роки працював слюсарем АВ 4 розряду в ДП «Центргаз». Певний період у різні роки працював сторожем, охоронцем на підприємствах та будівельником у місті.
 
З початком повномасштабного вторгнення Ігор Леонідович став на захист України. З 11 березня 2022 року ніс службу в складі 56 окремої мотопіхотної бригади в гарячих точках Донецької та Запорізької областей. За свою мужність та відданість був відзначений почесним нагрудним знаком «Ветеран війни» та «Золотий хрест», а також медаллю «За оборону рідної держави».
 
Старший механік-водій відділення інженерних загороджень взводу інженерних загороджень інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення військової частини, старший солдат Ігор Мельничук загинув 14 квітня 2024 року в районі населеного пункту Богданівка, Бахмутського району, Донецької області.
 
Про точний час і дату зустрічі воїна повідомлять згодом.

Леонідовича Мельничука 3 Леонідовича Мельничука 2 Леонідовича Мельничука 1 

Ігор Мельничук