Директора та юрисконсульта Олександрійського аграрного коледжу судитимуть за хабар 

Перегляди: 412
Фото Кіровоградська обласна прокуратура

 Дві тисячі доларів США хабаря за укладання договору оренди приміщення коледжу просив директор і юрисконсульт Олександрійського аграрного коледжу. 
 
Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура. 
 
Обвинувачені вимагали та отримали від місцевого підприємця 2 тис. доларів США. Директор і юрисконсульт за це обіцяли позитивно розв'язати питання укладання договору оренди приміщення навчального закладу. Для цього виготовили підробний договір найму разом з додатками «акту прийому-передачі» державної будівлі, що надавав право використовувати нежитлове приміщення гуртожитку, як житлове. 
 
Юриста затримали на місці злочину на початку цього року під час отримання другої частини коштів - 1 тис. доларів США. Кошти з першого траншу знайдені під час обшуку за місцем проживання директора. 
 
Наразі фігурантам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 
 
Прокурори Олександрійської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно обох фігурантів за фактом одержання неправомірної вигоди та складання й видачу завідомо неправдивих офіційних документів (ч.3 ст.368, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України). 
 
Досудове розслідування - Олександрійський РВП ГУНП в області, оперативний супровід – УСБУ в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua